Ons aanbod

Altijd een cursus die bij jullie past

Bij Noov bieden we verschillende cursussen aan om jullie voor te bereiden op de geboorte, waaronder een compacte tweedaagse cursus, privécursussen en een opfriscursus. Twijfelen jullie over welke cursus het beste bij jullie past? We helpen jullie graag bij het maken van de juiste keuze.

De oprichter van Noov heeft het handboek in haar hand en geeft een uitleg.
Een cursist van Noov zit op de bank met een mok in haar hand.

De basis van onze cursussen

Bij Noov kun je kiezen uit drie verschillende cursussen. Iedere cursus neemt een bepaalde afslag, waarbij je zelf kunt kiezen welke het beste bij jou past. Maar de basis? Die is voor iedere cursus hetzelfde. Zo leer je bij iedere cursus:

  • Praktische voorbereidingen voor een positieve ervaring
  • Hoe je je geest kunt gebruiken tijdens de bevalling
  • Het natuurlijke geboorteproces
  • Het behouden van controle in verschillende scenario’s

Een bevalling doe je samen. Daarom is onze cursus ingericht om als koppel aan te werken. Zo gaan jullie tijdens de cursus samen aan de slag met:

  • Het omzetten van zorgen naar positieve overtuigingen
  • Diepe ontspanning
  • Ademhalingstechnieken
  • Focuspunten voor de weeën

Bij Noov bieden we ook extra ondersteuning bij specifieke situaties zoals een dreigende stuitligging, inleiding of geplande keizersnede.

Reserveer
Een cursist van Noov houdt haar handen op haar zwangere buik.
Tweedaagse cursus
Meer informatie

Tweedaagse cursus

€425,-

Gedurende twee zaterdagochtenden van elk 4 uur bereiden jij en je partner je samen voor op een positieve bevalling. Ontdek fijne en direct praktische & toepasbare oefeningen die jullie helpen om vol vertrouwen deze fase in te gaan

09:00 - 13:00 uur
Bekijk beschikbaarheid
Een cursist van Noov die bij het raam staat. Je ziet haar zwangere buik en de bloemen die ze vasthoudt.
Privé cursus
Meer informatie

Privé cursus

€550,-

Bij Noov streven we ernaar om aan jullie specifieke wensen te voldoen en jullie te helpen met alles wat jullie nodig hebben. Of het nu gaat om flexibele planning, individuele aandacht of specifieke onderwerpen waar jullie meer over willen weten, wij zijn er om jullie te ondersteunen.

o.b.v. beschikbaarheid
Bekijk beschikbaarheid
Een cursist van Noov die met haar handen op haar zwangere buik op de grond zit.
Opfris cursus
Meer informatie

Opfris cursus

€375-

Ben je op zoek naar een manier om je kennis en vaardigheden op te frissen en je voor te bereiden op een positieve bevalling samen met je partner? Onze hypnobirthing cursus biedt een overzicht van essentiële informatie en praktische oefeningen om je zelfverzekerd te voelen tijdens dit bijzondere moment.

09:00 - 13:00 uur
Bekijk beschikbaarheid

Goed nieuws: jouw cursus wordt vergoedt.

De vergoeding voor onze hypnobirthing cursus kan oplopen tot € 200,-, afhankelijk van jouw zorgverzekeringspakket. Hierdoor kun je mogelijk een deel van de kosten vergoed krijgen.

Het is belangrijk om te weten dat de vergoeding per zorgverzekeraar kan verschillen. Raadpleeg daarom jouw eigen zorgverzekering voor specifieke informatie.

De datum van de cursus kan ook invloed hebben op de vergoeding door de zorgverzekeraar. Na het volgen van de cursus kun je de factuur eenvoudig indienen bij je zorgverzekeraar voor eventuele vergoeding.

Het is altijd verstandig om de voorwaarden van jouw zorgverzekeraar te controleren. Noov kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor eventuele verschillen in vergoedingen of andere zaken met betrekking tot jouw zorgverzekering.

Hier komt een tekst te staan over de locatie. Deze tekst geeft onder andere aan waarom deze locatie een USP is.

Score van 4,9

Onze score in Google

"Ziekenhuis IJsselland gebruikt hypnobirthing voor bevallingen"

Lees het artikel

Een verloskundige over hypnobirthing

Als verloskundige weet ik, uit ervaring dat de tools die jullie leren tijdens de Hypnobirthing cursus jullie echt kunnen helpen om samen, als team de bevalling te doen. Je leert hoe je je kunt concentreren met behulp van een diepe ademhaling. Als partner leer je veel verschillende hulp volle handelingen. En het is ook zeer waardevol om, wat je leert tijdens de cursus te gebruiken tijdens de eerste intieme week als jullie baby er is. Eigenlijk zou iedereen de kracht van het brein moeten ontdekken.

Gretha, verloskundige Wilhelmina Ziekenhuis