Hoe het jullie kan helpen

Hypnobirthing is wellicht een begrip waar je nog niet eerder van hebt gehoord. Dus hoe werkt het precies en wat zijn de voordelen?

De oprichter van Noov zit op de bank en leunt met haar hoofd op een hand, terwijl ze in de camera kijkt.

Beheerst concentreren voor een ontspannen bevalling

Een blauwe cirkel met daarin in wit kruis. Bedoelt om de navigatie van de accordion duidelijk te maken.

Hypnobirthing betekent hypnose voor bevallen. Het is een vorm van concentratie, een bewustzijnstoestand waarin je jezelf onderdompelt in je eigen gedachten, zoals ontspanning of dagdromen. Vergelijk het met het lezen van een boek, waarbij je jezelf in een andere wereld waant zonder je bewust te zijn van je omgeving. Het is niet mysterieus; bijna iedereen ervaart hypnoseachtige toestanden in het dagelijks leven, bijvoorbeeld wanneer je op de 'automatische piloot' naar huis rijdt. Hypnose geeft je controle, je blijft de baas over jezelf. Tijdens hypnose zijn je zintuigen actief, maar je bent meer gefocust op je innerlijke gedachten. Het is zelfhypnose, waarbij je ontspannen concentreert en je onderbewustzijn meer openstaat voor suggesties die je helpen bij de voorbereiding op een positieve bevalling.

Helpt bij het overwinnen van jouw angsten

Een blauwe cirkel met daarin in wit kruis. Bedoelt om de navigatie van de accordion duidelijk te maken.

Hypnose biedt tijdens de bevalling buitengewone rust en is samen met therapeutische elementen uiterst effectief in het overwinnen van angsten en zorgen. Een hypnobirthing cursus benadrukt sterk het belang van ontspanning tijdens de bevalling. Aangezien veel mensen al moeite hebben met ontspannen in het dagelijks leven, is het essentieel om tijdens de zwangerschap diepe ontspanningstechnieken te oefenen, zoals die worden aangeleerd in de cursus. Door nu te oefenen, wordt het gemakkelijker om deze technieken toe te passen wanneer de bevalling begint en de weeën beginnen.

Wereldwijde erkenning en medische ondersteuning

Een blauwe cirkel met daarin in wit kruis. Bedoelt om de navigatie van de accordion duidelijk te maken.

Hypnobirthing wordt wereldwijd steeds meer erkend en ondersteund door medische professionals en ziekenhuizen! Veel zorgverleners erkennen de voordelen ervan bij het bevorderen van een rustige en positieve geboorte-ervaring. Sommige ziekenhuizen bieden zelfs hypnobirthing cursussen aan als onderdeel van hun prenatale voorlichtingsprogramma’s. Medische professionals waarderen de nadruk op diepe ontspanning, effectieve pijnverlichting zonder medicatie en de betrokkenheid van partners tijdens de bevalling. Bovendien zijn veel verloskundigen, gynaecologen en vroedvrouwen speciaal opgeleid in hypnobirthing. Of je nu thuis, in een geboortecentrum of in een ziekenhuis bevalt, de principes van hypnobirthing kunnen worden toegepast en worden ondersteund door medische professionals wereldwijd.

Geschikt voor iedereen

Een blauwe cirkel met daarin in wit kruis. Bedoelt om de navigatie van de accordion duidelijk te maken.

Hypnobirthing is geschikt voor iedereen, ongeacht je zwangerschapservaring. Het is niet gebonden aan leeftijd, achtergrond of medische geschiedenis. Ontworpen om vrouwen voor te bereiden op een positieve, kalme en natuurlijke bevalling, biedt hypnobirthing eenvoudig aan te leren technieken zoals ademhalingsoefeningen, visualisatie en zelfhypnose. Of je nu thuis, in een geboortecentrum of in een ziekenhuis bevalt, de principes van hypnobirthing kunnen worden aangepast aan jouw individuele behoeften en voorkeuren.

Al mogelijk vanaf 25 weken zwangerschap

Een blauwe cirkel met daarin in wit kruis. Bedoelt om de navigatie van de accordion duidelijk te maken.

Kijk waar jij behoefte aan hebt, als je ons om advies vraagt dan kunt het beste onze cursus volgen tussen 25 en 35 weken zwangerschap. We adviseren om ongeveer 4-6 weken vóór je uitgerekende datum te beginnen, zodat je genoeg tijd hebt om de oefeningen thuis te oefenen. Als je echter veel angst ervaart, is het beter om eerder te starten, zodat je meer tijd hebt om de oefeningen en hypnobirthing luistersessies te integreren.

Maar zelfs als je al 37 weken zwanger bent, ben je bij ons natuurlijk van harte welkom. De handvatten en tools die je leert, kun je direct toepassen.

Voordelen? Genoeg!

Vermindering van angst en stress
Pijnbeheersing zonder medicatie
Versterking van zelfvertrouwen
Betrekking van je partner
Creëer een positieve geboorte-omgeving